Twitter Updates: Eliza

  follow me on Twitter

  tisdag 31 maj 2011

  ”S lämnar walk-over i IT-politiken”

  Eliza Roszkowska Öberg (M), talesperson IT-politiska frågor i trafikutskottet, kommenterar utspelet från socialdemokraternas IT-talesperson Monica Green.

  - Monica Green har uttalat att hon vill satsa på bredbandsutbyggnad, folkbildningskampanjer och en statlig variant av Mat-Tina kallad IT-Titti. Det är lätt att säga att man vill arbeta med olika åtgärder men det går inte att lova allt till alla utan att berätta hur det ska finansieras. Det är befogat att fråga var pengarna till Greens (S) alla löften finns och var de konkreta förslagen är då den socialdemokratiska skuggbudgeten ekar tom på IT-politik.

  - Jag finner det också beklagligt att Monica Green inte heller vill debattera IT-frågorna och istället hänvisar till en minister. Det känns som att S lämnar walk-over i IT-politiken – ingen finansiering, inga konkreta förslag och ingen debatt. Möjligen har Monica Green tänkt sig att IT-Titti ska ordna finansieringen, förslagen och debatten med regeringssidan?

  - Från Alliansens sida är beskedet tydligt: vi underlättar så att IT och ny teknik bidrar till nya arbetstillfällen, nya och växande företag och stärkt konkurrenskraft. Vi gör en översyn av företagsbeskattningen och företagens avdragsrätt för utgifter för forskning och utveckling. Bredbandsutbyggnaden går i rekordfart och regeringen arbetar med en digital agenda för att Sverige även fortsatt ska vara världens mest konkurrenskraftiga digitala ekonomi. Dessutom har jobbskatteavdragen, som S varit emot från början, inneburit minst 1500 kronor mer i månaden för vanliga arbetare och därmed ökade möjligheter för fler att skaffa dator och Internet.

  Inga kommentarer: