Twitter Updates: Eliza

  follow me on Twitter

  onsdag 5 december 2007

  Papper. papper, papper...  Det förs mycket diskussioner om utsläppsrätter men det finns även mindre saker som vi kan göra för att verka för mindre miljöbelastning.

  Vi kan kraftigt begränsa vår pappersförbrukning på riksdagen!

  Jag har även motionerat om detta:

  http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&typ=mot&rm=2007/08&bet=K407

  Vi får mängder med papper varje dag helt i onödan! Alla läser inte alla protokoll från kammaren varje dag. Allt finns på nätet och på vår fantastiska webbsidan riksdagen.se.
  Information från centralkansliet kan man få via e-post. Budgetpropositionen finns på CD-skivor.

  Jag föreslår att vi gör ett miljöförsök och att vi inte ska få så mycket papper. Ett par kopior av varje snabbprotokoll och propositioner kan finnas vid postfacken på varje våning. Vill man ändå få en egen papperskopia, kan man anmäla det.

  Tänk hur mycket papper vi skulle kunna spara! (man kan titta i returpapperssoptunnan på varje våning...) Och inte minst sparas även arbete för postdistributionen och energi (energi att göra tryck, binda, paketera, köra med vagnar, hissar och senare återvinning - både transport och själva processen).

  Tyvärr går det inte att avbeställa det bara för en person eftersom det skulle skapa mer arbete vid postutdelningen, men det borde fungera om vi kan bestämma att t ex Neptunus (Moderaternas hus) gör ett försök.

  Mindre papper - ett bra nyårslöfte?

  Inga kommentarer: