Twitter Updates: Eliza

  follow me on Twitter

  tisdag 11 januari 2011

  Eliza skriver i Åkersberga-Kanalen


  (Foto: sxc.hu)

  Stanna hemma så kan grannen åka till jobbet

  Många som bor i Österåker jobbar i Stockholm eller andra kommuner och pendlar dagligen. För oss pendlare innebär varje nyhet om kommande snökaos ett orosmoment. Hur ska jag ta mig till jobbet? Kommer bussen eller tåget i tid? Blir det långa bilköer?

  Under förra vintern drabbades vi av både snö och kyla som för järnvägstrafiken innebar förseningar och inställda tåg för tusentals resenärer. Därför tillsatte regeringen en utredning för att förbättra beredskapen inom transportsystemet till denna vinter, bl a ska järnvägsaktörernas samverkan förbättras, beredskapen höjas och vissa tågavgångar kommer att prioriteras för att inte överbelasta transportsystemet.

  Men det finns kommunikationer som fungerar i alla väder - elektronisk kommunikation. Både privata företag och det offentliga bör uppmuntra sina medarbetare att jobba hemifrån i den mån det är möjligt. Med Internet hemma kan mail, filöverföringar, videokonferenser och åtkomst till företagets servrar utföras hemifrån.

  Men det finns fortfarande många Österåkersbor som har arbetsplatser där fysisk närvaro krävs, och som måste ge sig ut på vägar eller räls för att kunna jobba. När snökaoset lamslår trafiken så kan vi minska belastningen på både vägar och järnvägar genom att en del människor kan jobba hemifrån. Vi måste uppmuntra och förenkla för fler att jobba hemifrån – det vinner vi alla på.

  Eliza Roszkowska Öberg (M)
  ledamot Kommunstyrelsen i Österåker

  Inga kommentarer: